Fem udfordringer ved at være selvstændig

fem_udfordringer_ved_at_vaere_selvstaendig
Der er mange spændende og sjove ting ved at være selvstændig, og især friheden til selv at bestemme synes jeg er stort plus, men der er altså også en masse udfordringer forbundet ved det. Her har jeg samlet fem af mine største udfordringer ved at være selvstændig.

Alt det administrative

En del af det at være selvstændig er at bøvle med administrative ting som Skat, Moms, bogføring, budget osv. Jeg må indrømme, at jeg synes, alle disse administrative ting er det værste ved at være selvstændig. Jeg synes, der er så mange regler, og det kan virkelig være en jungle at hitte ud af det. Det koster mig ofte mange frustrationer, og jeg ville ønske, at jeg kunne slippe for at bøvle med alt dette og kun bruge min tid på alle de sjove og kreative ting.

Økonomisk usikkerhed

Mange selvstændige ved ikke, hvad de har i næste måned. Sådan er det også i min situation, da det er svært at vide, hvor meget jeg tjener, for det kommer helt an på, hvor mange opgaver, der bliver bestilt. Som ansat ved du, hvad din løn er, og hvad du får udbetalt måned efter måned, men det gør jeg ikke, og det kan til tider føles rigtig usikkert.

Når folk ikke betaler til tiden

Helt ærligt så har jeg ikke tal på, hvor mange gange, jeg har måtte rykke folk for betaling. Og hold op, hvor er det irriterende, når man sådan skal lege bussemand og sende en mail afsted om, at man mangler sine penge for det stykke arbejde, man har udført. Jeg hader det, men det er en nødvendighed at lære at være lidt hård i filten, når man er selvstændig, og det bliver faktisk nemmere og nemmere, selvom det irriterer mig mere og mere.

At arbejde alene

Det kan godt være ensomt at være selvstændig, og jeg kan kun anbefale, at du får en kontorplads sammen med nogle andre, så du ikke bliver skør af at være alene. Det kan også være en rigtig god idé at finde nogle, som du kan sparre med. Om det er andre selvstændige, erhvervsrådgivere, din kæreste eller en helt andet er sådan set ikke så vigtigt, men de skal selvfølgelig vide, hvad de taler om. Nogle gange havner man nemlig i situationer, hvor det kan være svært selv at tage den rigtige beslutning, og det kan derfor være rart og nødvendigt at spørge andre til råds.

At sælge sig selv

Jeg har været ret heldig med, at jeg har fået mange af mine kunder via mund-til-mund-kommunikation og netværk, eller fordi folk har fundet mig via Facebook eller min hjemmeside. Hvis du ligesom mig ikke er særlig god til at sælge dig selv, og på ingen måde kunne finde på at ringe ud til potentielle kunder, så er netværk virkelig vigtigt. Netværksmøder og kurser kan være en god måde at møde nye kunder på, og så herudover forklare dit nuværende netværk om, hvad du laver, og hvad du kan, så de kan være med til at promovere dig, hvis de taler med nogle, der lige står og skal bruge én med dine kompetencer.

♡ Katrine

DEL:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *